Missä ikinä oletkin, löydät marja- ja hedelmätilat läheltäsi, kun käyt vierailemassa marjat -sivustolla. Sivuilla on suoramyyntikartta, jossa on 340:n marja- ja hedelmätilan osoitetiedot ja ilmoitukset, mitä tilat myyvät. Useimmalla tilalla on sekä suoramyyntiä että itsepoimintaa ja valikoimassa voi olla lisäksi mehuja, hilloja ja muita jatkojalosteita. Tarkemmat tiedot löydät selaamalla tilojen tietoja suoramyyntikartalla. Suoramyyntikartta tarjoaa oivan vaihtoehdon kesäpäivän retkelle maaseudulle. Tiedustelut saatavilla olevista tuotteista voit tehdä ottamalla yhteyden tuottajaan ilmoituksen yhteystietojen avulla.

Alkukesän olosuhteet ovat olleet suotuisat, sillä vettä ja lämpöä on ollut sopivasti. Laadukkaita ja makeita mansikoita on siis luvassa. Koska kausi on alussa, mansikkamäärät ovat vielä maltillisia, mutta juhannusviikon edetessä, mansikkasato kasvaa. Suosimalla kotimaisia marjoja ja hedelmiä, tuet alkutuottajia, jotka tuottavat laadukkaita tuotteita lähellä sinua. Lähimarjat- ja hedelmät tulevat lähes suoraan pellolta pöytään, ilman pitkiä kuljetusaikoja, joten ne ovat tuoreita ja raikkaita.

Juhannuksen mansikkakakku

Juhannusmenu huipentuu perinteiseen mansikkakakkuun. Lukuisia vaihtoehtoja mansikkakakun leipomiseen löytyy netistä ja keittokirjoista, mutta yhteinen piirre mansikkakakulle lienee muhkea sokerikakkupohja, jonka kerroksien väliin on viipaloitu tai soseutettu mansikkaa. Kakun päälle laitetaan runsaasti tuoreita mansikoita sekä näyttävät kermavaahtopursotukset. Koristelussa voi käyttää lisäksi mustaherukan tai sitruunamelissan lehtiä ja syötäviä kukkia. Mikä on sinun suosikki mansikkakakkusi? Entä oletko kokeillut leipoa mansikkakakkua Red velvet -kakkupohjaan, kuten kuvassa?