Mansikan pääsatokausi on alkanut eteläisessä Suomessa, joten nyt on aika nauttia mansikoista. Mansikoita löytyy myytävänä toreilta, tiloilta, kaupoista ja marjanmyyntipisteistä. Pohjoisempana Suomessa mansikoita joudutaan odottamaan vielä hieman.

Mansikan itsepoiminta ja suoramyynti tiloilta ovat myös alkaneet. Tilat löytyvät osoitteesta www.marjat.fi. Kartasta näet harjoitetaanko tilalla vain itsepoimintaa tai suoramyyntiä vai kumpaakin tapaa. Marjojen saatavuus kannattaa selvittää esimerkiksi tilan sivuilta tai soittamalla suoraan tuottajalle.

Miksi suosia kotimaisia marjoja ja hedelmiä?

Suomalaiset marjat ja hedelmät ovat hyvän makunsa lisäksi laadukkaita, turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja. Lämpötilojen suuret vaihtelut päivän ja yön välillä antavat mansikoille niiden ominaisen makean maun. Tiukat laatuvaatimukset ja niiden valvonta takaavat marjojen ja hedelmien turvallisuuden. Kotimaisten marjojen ja hedelmien tuotannossa noudatetaan työehtosopimuksia sekä huomioidaan työturvallisuus. Ostaessasi kotimaisia marjoja ja hedelmiä tuet viljelijää sekä viljelijän kautta montaa muuta ruokaketjun osaa.

Lue lisää: 6 syytä suosia kotimaisia marjoja ja hedelmiä