Suosittu Tammiristeily järjestetään 16.–17.1.2024 upealla Viking Glorylla Turku–Tukholma-reitillä
Vihannesviljelijät ry:n ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton Tammiristeily järjestetään tuttuun tapaan pimeän tammikuun piristämiseksi sekä yleisen vireystilan kohottamiseksi. Risteily on mainio mahdollisuus verkostoitua muiden viljelijöiden ja alan toimijoiden kanssa. Yritysosastolla pääsee tutustumaan alan toimijoiden uutuuksiin ja keskustelemaan heidän kanssaan tulevasta kaudesta.
Risteilyinfo:
Risteilemme uudella Viking Glory -laivalla. Lähtö on tänä vuonna aamulla 16.1. klo 8.45 ja paluu Turkuun 17.1 klo 7.35.
Seminaari alkaa yhteisillä luennoilla aamupäivällä ja jatkuu kohdennetuilla erillisluennoilla iltapäivällä. Ohjelma tarkentuu vielä ja julkaistaan ilmoittautumisajan loppuvaiheessa kokonaisuudessaan vihannesviljelijat.fi ja hmlry.fi -sivuilla. Ilmoitamme nettisivuilla mahdollisista muutoksista.
Osallistujia oli viimeksi yli 260 ja yhtä paljon odotetaan myös tällä kerralla. Yleensä matka täyttyy nopeasti, mutta peruutuspaikkoja voi olla saatavissa vielä vuoden 2024 puolella.
Huomaathan, että hyttikortit ovat nimettyjä avainkortteja. Tämän vuoksi viime hetken ilmoittautujia on vaikeaa saada mukaan risteilylle.
Ilmoittautukaa ajoissa mukaan!
Tervetuloa Tammiristeilylle,
Heidi Wirtanen
Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto
Fredrik Björklund
Vihannesviljelijät RY
Ohjelma
Tiistai 16.1.
7.00–8.30 Ilmoittautuminen ja risteilylippujen jako Viking Linen Turun terminaalissa. Huom! Lippujen jakopiste satamassa määräytyy sen mukaan, mihin seminaariin aiotte pääsääntöisesti osallistua.
8.45 m/s Viking Glory lähtee
Kaikille yhteinen aamupäivä 9.15–12.30
Kokoontuminen laivan luentosaliin Conference-osastolle, kansi 9
9.10–9.30 Seminaarin avaus, puutarhaviljelijät Esko Holma ja Paula Achrén
9.30–10.00 Muutokset työehtosopimukseen 2024, Toimitusjohtaja Minna Marttila, Maaseutun työnantajaliitto
10.00–10.30 Elintarvikemarkkinat kuntoon, Elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikberg
10.30–11.00 Koneita erikoisviljelyyn, Anders Hörnstein
11.00–11.15 Lannoitesekoittajat ja ohjausjärjestelmät, Mikael Norrteir
11.15–11.45 Nähtyä vuosien varrella, AnnaMarja Vilander
11.45–12.30 Kahvia, sämpylää ja näyttelyyn tutustumista
Marjan- ja Omenanviljelyn yhteiset luennot 12.30–15.00
12.30–13.30 Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min
13.30–14.00 Ajankohtaista, Heidi Wirtanen, HML
14.00–15.00 Kahvi + tutustuminen näyttelytilaan
Marjanviljelijöiden iltapäivä 15.00–16.40
15.00–15.30 Mansikan lajikejalostus ja uudet lajikkeet, Jan Robben, Flevoberry
15.30–15.50 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Juho Ahlberg, Berner
15.50–16.10 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali
16.10–16.40 Miltä marjalajikkeet maistuvat, Saila Karhu, Luke
17.00 Illallinen Buffet
20.00 Seminaarin iltatilaisuus, puutarhaviljelijä Asmo Saarinen
Omenanviljelyn iltapäivä 15.00–16.40
Tila: Algoth´s, kannella 10
15.00–15.30 Ajankohtaista omenanviljelyssä, Fredrik Björklund
15.30–15.50 Uudet omenalajikkeet, Reinhold van Ingen
15.50–16.10 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Juho Ahlberg, Berner
16.10–16.40 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali
17.00 Illallinen Buffet
20.00 Seminaarin iltatilaisuus, puutarhaviljelijä Asmo Saarinen
Vihannesviljelijöitten iltapäivä 12.30–16.30
12.30–13.30 Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min
13.30–14.00 Porkkanan varastotaudit Terhi Suojala-Ahlfors, Luke
14.00–15.00 Kahvi + tutustuminen näyttelytilaan
15.00–15.20 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali
15.20–15.40 Farmdroid Matti Laurila, Cultum
15.40–16.10 Ajankohtaiset asiat Vihannesviljelyssä, Mika Virtanen, kasvinviljelyasiamies, MTK
16.10–16.30 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Juho Ahlberg, Berner
17.00 Illallinen Buffet
20.00 Seminaarin iltatilaisuus, puutarhaviljelijä Asmo Saarinen
Keskiviikko 17.1.
6.30–7.30 Aamiainen Buffet
7.35 Laiva saapuu Turkuun
Tammiristeilyn hinnat ja ilmoittautuminen
Varaukset on tehty pääasiassa Inside -hyteistä (sisähytti) ja Seaside -hyteistä (ikkunallinen hytti). Kaikki hytit ovat autokannen yläpuolella. Muitakin hyttivaihtoehtoja on saatavilla, mm. Premium-hyttejä.
Hinta sisältää valitun hyttipaikan, luennot, ohjelman mukaiset tarjoilut kokoustiloissa, illallisen ruokajuomineen (viini tai olut) sekä runsaan meriaamiaisen. Hintoihin lisätään alv +24 %.
Hyttivaihtoehdot | Hinta €/hlö (+ alv) |
2 henkilöä Inside – hytissä (sisähytti) | 220 € |
1 henkilö, Inside – hytissä (sisähytti) | 235 € |
2 henkilöä Seaside – hytissä (ikkunallinen hytti) | 255 € |
1 henkilöä Seaside – hytissä (ikkunallinen hytti) | 285 € |
Huom! Sitovat ilmoittautumiset 10.12.2023 mennessä:
Hedelmä- ja marjaseminaari: Emma Kaakko, puh. 040 553 1236, sähköposti
Vihannesseminaari: Fredrik Björklund, puh. 050 593 4350, sähköposti
Ilmoittautumisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Laskut pyritään lähettämään ennen seminaarin alkua.
Ilmoittautuessa kysytään Viking Linen matkustajaluetteloa varten syntymäaika ja osoite. Ilmoittakaa samalla, mihin seminaariin aiotte pääasiassa osallistua. Lippujen jako satamassa tapahtuu tämän jaon mukaisesti. Halutessanne voitte osallistua myös muiden seminaarien luennoille.
Jos joudutte perumaan risteilyn sairastumisen takia, ilmoittakaa siitä välittömästi. Yritämme saada tilallenne lähtijöitä varallaololistalta.
Jos ehdit jostain syystä satamaan vasta juuri ennen laivan lähtöä, jätämme hyttikorttisi terminaaliaulassa olevaan lippujen tarkastuspisteeseen.
Muista ottaa mukaan henkilökortti tai passi.
Viking Linen terminaalin osoite on: Linnansatama, Ensimmäinen Linja, 20100 Turku
Omena- ja mansikkaseminaarin laskuttaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry.
Vihannesseminaarin laskuttaa Åkers Consultancy