Perinteinen Tammiristeily järjestetään 17.-18.1.2023 Viking Glory -laivalla Turku -Tukholma reitillä
Vihannesviljelijät ry:n ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton Tammiristeily järjestetään tuttuun tapaan pimeän tammikuun piristämiseksi sekä yleisen vireystilan kohottamiseksi. Risteily toteutetaan uudella Viking Glory -laivalla. Laiva lähtee Turusta illalla ja saapuu takaisin Turkuun seuraavana iltana.
Seminaarin aamupäivän yhteisinä aiheina ovat mm. uusi CAP-kausi sekä muutokset työehtosopimukseen. Kasvinsuojelu ja lannoitus ovat kantavina teemoina erillisissä seminaareissa. Saamme myös paljon tietoa ulkomaisilta luennoitsijoilta.
Osallistujia oli viimeksi yli 260 ja yhtä paljon odotetaan myös tällä kerralla. Yleensä matka täyttyy hyvää vauhtia, mutta peruutuspaikkoja voi olla saatavissa vielä vuoden 2023 puolella. Huomatkaa kuitenkin, että hyttikortit ovat nimellisiä avainkortteja. Tämä tarkoittaa, että viime hetken ilmoittautujia on vaikeaa saada mukaan risteilylle.
Tammiristeilyn hinnat ja ilmoittautuminen
Varaukset on tehty pääasiassa Inside -hyteistä (sisähytti) ja Seaside -hyteistä (ikkunallinen hytti). Kaikki hytit ovat autokannen yläpuolella. Muitakin hyttivaihtoehtoja on saatavilla, mm. Premium-hyttejä. Hinta sisältää valitun hyttipaikan, luennot, ohjelman mukaiset tarjoilut kokoustiloissa, illallisen ruokajuomineen (viini tai olut) sekä runsaan meriaamiaisen. Hintoihin lisätään alv +24 %.
Hyttivaihtoehdot | Hinta €/hlö (+ alv) |
2 henkilöä Inside – hytissä (sisähytti) | 192 € |
1 henkilö, Inside – hytissä (sisähytti) | 220 € |
2 henkilöä Seaside – hytissä (ikkunallinen hytti) | 226 € |
1 henkilöä Seaside – hytissä (ikkunallinen hytti) | 275 € |
Huom! Sitovat ilmoittautumiset 16.12.2022 mennessä:
Hedelmä- ja marjaseminaari: Emma Kaakko, puh. 040 553 1236, sähköposti
Ilmoittautumisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Laskut pyritään lähettämään ennen seminaarin alkua.
Ilmoittautuessa kysytään Viking Linen matkustajaluetteloa varten nimet, syntymäaika, hyttivalinta ja allergiat/erityisruokavaliot. Ilmoittakaa samalla, mihin seminaariin aiotte pääasiassa osallistua. Lippujen jako satamassa tapahtuu tämän jaon mukaisesti. Halutessanne voitte ilman eri korvausta osallistua eri seminaarien luennoille.
Jos joudutte perumaan risteilyn sairastumisen takia, ilmoittakaa siitä välittömästi. Yritämme saada tilallenne lähtijöitä varallaololistalta. Jos ehdit jostain syystä satamaan vasta juuri ennen laivan lähtöä, jätämme hyttikorttisi terminaaliaulassa olevaan lippujen tarkastuspisteeseen. Muista ottaa mukaan henkilökortti tai passi. Viking Linen terminaalin osoite on: Linnansatama, Ensimmäinen Linja, 20100 Turku
ALUSTAVA OHJELMA: Kaikki aikataulut ovat Suomen aikaa
Tiistai 17.1.
19.30 – 20.40 | Ilmoittautuminen ja risteilylippujen jako Viking Linen Turun terminaalissa. Huom! Lippujen jakopiste satamassa määräytyy sen mukaan, mihin seminaariin aiotte pääsääntöisesti osallistua. |
20.55 | m/s Viking Glory lähtee |
21.00 | Kokoontuminen laivan luentosaliin Conference-osastolle, kansi 9
Seminaarin avaus ja iltatilaisuus Puutarhaviljelijät Esko Holma ja Paula Achrén |
Keskiviikko 18.1. Kaikille yhteinen aamupäivä 8.30 – 12.45
7.00 – 8.30 | Aamiainen Buffet |
8.30 – 9.10 | Muutokset työehtosopimukseen 2023, Toimitusjohtaja Kristel Nybondas, Maaseudun Työnantajaliitto |
9.10 – 10.10 | CAP27 – tukijärjestelmä uudistuu, Veli-Pekka Reskola MMM |
10.10 –10.40 | Tauko + tutustuminen näyttelytilaan |
10.40 – 11.40 | Marjojen ja vihannesten viljely Virossa, Ranet Roositalu, Joosepi Talu, Viro |
11.40 – 12.30 | Kahvi ja sämpylä + tutustuminen näyttelytilaan |
Vihannesviljelyn iltapäivä
12.40 – 13.30 | Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min |
13.30 – 14.00 | Rikkakasvien mekaaninen torjunta, Oliver Agro/Avagro |
14.00 – 14.30 | Kahvi + tutustuminen näyttelytilaan |
14.30 – 14.55 | Nanoboost Happikuplavesi, Timo Kantola, EOD Europe |
14.50 – 15.20 | Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali |
15.20 – 15.40 | Energiaratkaisut vaihtelevassa maailmantilanteessa, Anu Areva, Salo-Solar |
15.40 – 16.10 | Altakastelun mahdollisuudet vihannesviljelyksessä, Matias Rönnqvist, |
16.10 – 16.30 | Ajankohtaiset asiat Vihannesviljelyssä, Mika Virtanen, kasvinviljelyasiamies, MTK |
17.00 | Illallinen Buffet |
19.50 | Laiva saapuu Turkuun |
Marjanviljelyn iltapäivä (12.45 – 14.00 sama luentotila omenanviljelijöiden kanssa)
12.45 – 13.30 | Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min |
13.30 – 14.00 | Nanoboost Happikuplavesi, Timo Kantola, EOD Europe |
14.00 – 14.30 | Kahvi + tutustuminen näyttelytilaan |
Erillisluennot marjanviljelijöille 14.30 – 16.30 | |
14.30 – 15.20 | Mansikan lajikejalostus ja uudet lajikkeet, Jurgen Verheyen, Fresh Forward |
15.20 – 15.40 | Otsonin mahdollisuudet marjanviljelyssä, Dosentti Esa Tyystjärvi, Turun Yliopisto, Jari Suominen, Jarvenkyla Oy |
15.40 – 16:10 | Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali |
16.10 – 16.30 | Ajankohtaista marjantuotannossa, Miika Ilomäki, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto |
17.00 | Illallinen Buffet |
19.50 | Laiva saapuu Turkuun |
Omenanviljelyn iltapäivä 12.45 – 14.00 sama luentotila mansikanviljelijöiden kanssa
12.45 – 13.30 | Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min |
13.30 – 14.00 | Nanoboost Happikuplavesi, Timo Kantola, EOD Europe |
14.00 – 14.30 | Kahvi + tutustuminen näyttelytilaan |
Erillisluennot omenanviljelijöille klo 14.30 – 16.30 Algoth´s, kannella 10 | |
14.30 – 15.15 | Ajankohtaista omenanviljelyssä, Fredrik Björklund |
15.15 – 15.35 | Omenan pikamittarien käyttökelpoisuus, Tuuli Haikonen, Luonnonvarakeskus |
15.35 – 16.15 | Jalostajan puheenvuoro, Lepola Drinks |
16.15 – 16.30 | Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali |
17.00 | Illallinen Buffet |
19.50 | Laiva saapuu Turkuun |