1. Maku

Me suomalaiset osaamme arvostaa tuoreiden marjojen ja hedelmien makua. Onkin osoitettu, että Suomen kesän pitkä päivä ja viileä yö lisäävät marjojen makeutta.

2. Puhtaus

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) uusin vertailu vuodelta 2017 osoittaa, että suomalaisissa elintarvikkeissa on vähiten torjunta-ainejäämiä koko Euroopassa. Suomen viileä ilmasto ja pitkä talvi vähentävät tarvetta käyttää kasvinsuojeluaineita.

3. Laatu ja turvallisuus

Tiukat laatuvaatimukset ja niiden valvonta takaavat, että tuote on varmasti turvallinen. Suomi onkin elintarviketurvallisuuden mallimaa! Suomalaisia marjoja ei Ruokaviraston ohjeiden mukaan tarvitse kuumentaa. Korkea hygieniataso takaa sen, että tuote ei sisällä haitallisia bakteereita.

4. Vaikutukset talouteen ja työllisyyteen

Hedelmän- ja marjanviljelijöitä on Suomessa lähes 1600 kpl. Viljely tuo elannon heidän perheidensä lisäksi lukuisille tuotannon ja ruoka-alan parissa työskenteleville. Koko ruokaketjun työllisyysvaikutus on suuri.

5. Vastuullisuus

Paikallinen ruoantuotanto takaa, että esimerkiksi tuotannon ympäristövaikutuksia ei sysätä muiden harteille maihin, joissa on heikompi ympäristölainsäädäntö. Vastuullisuus koskee myös työntekijöiden oikeuksia. Meillä työehtosopimuksia noudatetaan ja työturvallisuudesta huolehditaan.

6. Tuoreus

Kotimaiset marjat ja hedelmät on tuotettu lähellä ja siksi niitä ei ole tarvinnut kuljettaa pitkiä matkoja autolla tai lentokoneella. Siksi kotimainen hedelmä on myös ekologinen valinta. Varsinkaan vastapoimitut marjat eivät kestä pitkää varastointia, jolloin niiden saaminen kuluttajille tuoreena on erittäin tärkeää.

Lue lisää: Hedelmiä ja marjoja voi syödä huoletta, vaikka niissä on sokeria