Pian herkutellaan kotimaisilla mansikoilla ja siksi onkin tarpeen kerrata, mihin kaikkeen mansikoita voi käyttää. Reseptejä löydät netistä jutun hakusanavinkeillä. Ensimmäisenä mieleen tulee perinteinen, muhkea kermakakku, jonka päällä on vieri vieressä makeita mansikoita. Tämä tarjottava maistuu varmasti kaikille kesäjuhlien vieraille. Toisaalta tervetuliaismaljaan voi kuohuvan sekaan tiputtaa mansikan tuomaan makua ja väriä.

Mansikka-britakakkuun saat sujautettua runsaan määrän maukkaita mansikoita tai halutessasi voit taiteilla mansikkakääretortun, jonka väliin voi lohkoa tai viipaloida aimo määrän mansikkaa kera kermavaahdon. Mökkioloissa valmistuu helposti kulhokakku valmiista kakkupohjasta, keksimuruista, maustetusta rahkasta, kermasta ja mansikoista. Voit lisätä sekaan myös kinuskikastiketta tai jotakin muuta herkullista makua tuomaan. Grillatut mansikat jäätelön kanssa maistuvat erinomaiselta mökkilounaan jälkiruokana.

Mansikka sopii kuitenkin myös muualle kuin makeiden herkkujen kaveriksi. Kesäinen salaatti saa raikkaan makuparin mansikka-vinaigretestä ja toisaalta salaatti mansikoilla ja grillatulla halloumijuustolla on taivaallista. Myös mansikka-leipäjuustosalaatti tai mansikka-fetasalaatti maistuvat hellepäivän päätteeksi. Mansikka sopii hyvin myös aurajuuston ja briejuuston kaveriksi salaatteihin tai cocktailpaloihin. Entä oletko kokeillut mansikkaa pitsan päällä? Mansikka-parsapitsa on etenkin alkukesästä parsan satokauden aikaan juhlavampi versio tavallisesta arkipitsasta.

Mikäli omistat jäätelökoneen, itsetehty mansikkajäätelö on hellepäivän pelastus. Toisaalta kevyt raparperikiisseli mansikoilla maistuu jälkiruokana tai välipalana. Välipalaksi sopivat myös viili tai jogurtti mansikoilla, josta saa sopivasti energiaa päivän seuraaviin tehtäviin. Päivän päätteeksi voi kokeilla, miltä maistuisi mansikkafocaccia teekupposen seurana kesäiltana terassilla?

Lue lisää: Miksi suosia kotimaisia marjoja?