Mansikan satokausi alkaa jo toukokuussa

Suomalaisia mansikoita on jo myynnissä. Mansikoita viljellään nykyisin myös kasvihuoneissa ja kasvutunneleissa ja tämän vuoksi kannattaakin katsella kauppojen hyllyjä ja marjatilojen ilmoituksia. Tunneleissa ja kasvihuoneissa mansikat saavat suojaa sateelta, juuri oikean määrän ravinteita, lämpöä ja vettä. Lopputuloksena saadaan laadukkaita ja makoisia marjoja.

Kesän kynnyksellä on monenlaista aihetta juhlaan. On valmistujaisia, lakkiaisia ja koulunpäättäjäisiä. Juhlatarjoiluihin saa näköä ja makua käyttämällä mansikoita. Mansikka sopii niin kakkuihin, juomiin, leivoksiin tai naposteltavaksi sellaisenaan.

Vinkkejä juhlamansikoiden tarjoiluun

Mansikat kannattaa laittaa jääkaappiin heti ostamisen jälkeen, sillä siten mansikat säilyvät raikkaana tarjoiluhetkeen. Mansikkalajikkeissa on eroa ja erityisesti kiinteät lajikkeet sopivat hyvin tuoreina tarjottavaksi tai koristeluun. Kauppojen hyllyn äärellä kotimaisuuden voi varmistaa sirkkalehtimerkistä, sillä se takaa, että tuote on sataprosenttisesti Suomessa viljelty.

Lue lisää: Sirkkalehtimerkki kertoo tuotteen ekologisuudesta