Kotimaista omenaa on hyvin tarjolla kauppojen HeVi-osastoilla. Viime vuoden lämmin kevät auttoi omenoiden kukinnassa ja pölytys pölyttäjien osalta onnistui hyvin. Kesän lämpö teki omenoista maukkaita ja sato niin kotipuutarhoissa kuin ammattitarhoissa oli laadukas ja onnistunut.

Omenoiden varastoiminen on myös kehittynyt viime vuosina nopeasti. Suurimmilla omenatiloilla on omat varastonsa, joissa omenoita voidaan varastoida kevääseen asti. Varastoja seurataan koko ajan ja tuotteiden ensiluokkaista laatua valvotaan säännöllisesti.

Monet kuluttajat ovatkin olleet iloisia siitä, että kotimaista omenaa on hyvin tarjolla. Monelle maku ja tuotteen ekologisuus ovat tärkeitä valintakriteerejä. Suomessa tuotetut omenat ovat lähiruokaa parhaimmillaan, kun kuljetusmatkat jäävät lyhyiksi. Omenoiden päätuotantoaluetta ovat Ahvenanmaa, Varsinais-Suomi ja Uusimaa. Vuonna 2017 Suomessa oli yhteensä 311 omenatilaa ja tuotantoa on yhteensä noin 680 hehtaarin alalla (Lähde: Luonnonvarakeskuksen Puutarhatilastot).