Lajikkeellakin voidaan vaikuttaa jatkojalosteiden makuun ja ominaisuuksiin

Hillojen ja mehujen tunnusomainen maku muodostuu niihin käytetyistä marja- ja hedelmälajeista. Oletko kuitenkaan koskaan ajatellut, että…

Lue lisää

Kotimaisten luumujen valmistumista odotellessa

Luumupuut ovat Suomessa moneen kotipuutarhaan kuuluva osanen sekä myös ammattimaisen viljelyn kohde. Osa sadosta päätyy parempiin suihin jo…

Lue lisää

Vielä on mansikoita saatavilla

Mansikkalajikkeet jaetaan mansikoiden kypsymisajankohdan mukaan varhais-, keski- ja myöhäislajikkeisiin. Nimensä mukaisesti kunkin ryhmän…

Lue lisää

Kesäomena Pirja

Pirja on yksi aikaisista kesäomenalajikkeistamme. Omenalajikkeet jaetaan kolmeen ryhmään sadon kypsymisajankohdan mukaan kesä-, syys- ja…

Lue lisää

Kotimainen vesimeloni

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin kyllä. Suomessa viljellään vesimelonia avomaalla. Viljely on vielä pienimuotoista ja…

Lue lisää

Pensasmustikan viljely

Pensasmustikka on Amerikasta kotoisin oleva, metsämustikan sukulainen. Sen marjat ovat metsämustikkaa kookkaampia, makeampia ja…

Lue lisää

Mehujen valmistus

Kasvukauden marjoista ja hedelmistä on helppo nauttia talven aikana mehun muodossa. Kaikista marjoista sekä hedelmistä voi tehdä mehua ja…

Lue lisää

Pätkä herukoiden historiaa

Puna- ja mustaherukoita esiintyy Suomessa luonnonvaraisena erityisesti lehtomaisissa kasvupaikoissa. Valkoherukka on punaherukan…

Lue lisää

Oletko nauttinut vielä kotimaisista vadelmista tänä kesänä?

Jos vielä ei ole tullut nauttia, niin nyt kannattaa. Kotimaiset vadelmat maistuvat tuoreeltaan sekä osana monenlaisia muita tarjoiluja…

Lue lisää

10 knoppitietoa vadelman viljelystä

1. Vadelman ja mesivadelman satoikäistä kasvustoa oli Luonnonvarakeskuksen (Luken) puutarhatilastojen mukaan vuonna 2019 Suomessa 339 ha…

Lue lisää